Politika

I PANTOVČAK DAO ZELENO SVJETLO: Milanović imenovao Kundida za načelnika Glavnog stožera

Autor Adriano Milovan

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera na temelju prijedloga Vlade i odobrenja saborskog Odbora za obranu, kažu na Pantovčaku

Zoran Milanović imenuje Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera OSRH
Izvor: Dario Andrišek/dario.andrisek@predsjednik.hr

Predsjednik Zoran Milanović imenovao je u petak general-pukovnika Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, priopćili su s Pantovčaka.

Kundid je na novu dužnost stupio u petak, 1. ožujka. Sama primopredaja dužnosti od strane dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja trebala bi se, kako je poručeno tijekom dana, dogoditi u utorak.

Promaknuće u viši čin

Prije samog imenovanja, ističu na Pantovčaku, Milanović je Kundida unaprijedio iz čina djelatnog general-bojnika u čin general-pukovnika oklopništva.

Tu je odluku, ističe se u priopćenju iz njegova ureda, Milanović donio na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića.

Sastanak s novim načelnikom Glavnog stožera na Pantovčaku

Milanović, koji je i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, Kundida je na mjesto načelnik Glavnog stožera imenovao temeljem prijedloga Vlade i nakon što je saborski Odbor za obranu dao zeleno svjetlo za njegovo imenovanje. Saborski je odbor, podsjetimo, u petak jednoglasno podržao imenovanje Kundida za načelnika Glavnog stožera.

Nakon što ga je imenovao za načelnika Glavnog stožera, Milanović se u petak i sastao s Kundidom na Pantovčaku.

Osim njih dvojice, na sastanku su bili i Hranj, koji odlazi u mirovinu, te predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, savjetnik šefa države za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević, zaključuje se u priopćenju.