Politika

SLJEDEĆEG TJEDNA U SARAJEVU IZASLANSTVO NATO-a: Predstavnici NATO-a sastat će se s dužnosnicima BiH, ali i sa studentima

Autor Hina

U Sarajevu će 1. i 2. veljače boraviti zamjenik glavnog tajnika NATO-a Mircea Geoana i Sjevernoatlantsko vijeće, u kojem sjede veleposlanici članica NATO-a

Sjedište NATO-a u Bruxellesu
Izvor: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

Zamjenik glavnog tajnika NATO-a Mircea Geoana i Sjevernoatlantsko vijeće, koje čini veleposlanici država članica, posjetit će sljedeći tjedan Sarajevo na poziv bosanskohercegovačkih vlasti.

NATO-ovo izaslanstvo boravit će u Sarajevu 1. i 2. veljače.

Sastanak s članovima Predsjedništva, Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH

Prvi dan predviđen je za susret s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine te s predsjedateljicom Vijeća ministara i članovima toga Vijeća, priopćeno je iz Sjevernoatlantskog saveza.

Također je predviđen sastanak s kolegijem Parlamentarne skupštine BiH.

Drugi dan, 2. veljače zamjenik glavnog tajnika i veleposlanici država članica sastat će se s predstavnicima jednog think tanka i sa studentima bosanskohercegovačkih sveučilišta.

Posjet Rajlovcu i razgovor sa Schmidtom

Izaslanstvo će posjetiti i vojnu bazu Rajlovac, gdje će razgovarati o praktičnoj suradnji između NATO-a i Bosne i Hercegovine.

Predviđeni su i susreti sa šeficom stožera NATO-a u Sarajevu, brigadnom generalicom Pamelom McGaha, budućim zapovjednikom snaga EU u BiH general-bojnikom Laszlom Sticzom, s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.