Politika

REGIONALNI SUMMIT ČLANICA NATO-a: Milanović se sastao s premijerom Crne Gore i predsjednikom Sjeverne Makedonije

Autor Hina

Summit članica NATO-a iz jugoistočne Europe održan je u Skopju, a prisustvovao mu je i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg

Mini summit NATO-a u Skopju
Izvor: Dario Andrišek

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastao se u srijedu u Skopju odvojeno s novim premijerom Crne Gore i s predsjednikom Sjeverne Makedonije, nakon summita čelnika zemalja NATO-a jugoistočne Europe s glavnim tajnikom vojnog saveza Jensom Stoltenbergom.

Na sastancima s Milojkom Spajićem i Stevom Pendarovskim "razgovaralo se o bilateralnim odnosima kao i o situaciji u regiji jugoistočne Europe. Predsjednik Milanović je ponovio podršku Republike Hrvatske za europske integracije Sjeverne Makedonije i Crne Gore", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Milanović je u srijedu u Skopju sudjelovao na neformalnom sastanku šefova država i vlada članica NATO-a iz jugoistočne Europe s glavnim tajnikom NATO-a Stoltenbergom.

Sastanku su prisustvovali i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, premijer Albanije Edi Rama i premijer Crne Gore.

Stoltenberg spomenutim summitom završava četverodnevnu turneju po državama jugoistočne Europe.

U prijestolnicama Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije ranije je razgovarao s državnim vrhom tih zemalja.