Gospodarstvo

KADROVSKO POJAČANJE: Marija Šutina iz Hrvatske gospodarske komore prešla u EuroNavigator

Autor Euractiv.hr

Marija Šutina će raditi kao Senior Manager u domaćoj lobističkoj tvrtki te će savjetovati klijente iz različitih industrija, među kojima je i energetika

Marija Šutina, nova članica tima EuroNavigatora
Izvor: EuroNavigator

Dosadašnja samostalna savjetnica u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) Marija Šutina prešla je 1. rujna u domaću lobističku tvrtku EuroNavigator, i to na poziciju Senior Managera, priopćili su iz EuroNavigatora.

U EuroNavigatoru ističu kako Marija Šutina posjeduje veliko razumijevanje politike i industrije, što će joj omogućiti da bude spona između industrije i javnog sektora.

Spona industrije i javnog sektora u izbornoj 2024. 

To će, napominju, posebno doći do izražaja u izbornoj 2024. godini.

"EuroNavigator tako još jednom širi svoj tim stručnjaka i podiže kvalitetu svojih usluga, a vjerujemo da će Marijin angažman rezultirati novim poslovnim uspjesima", poručila je Milly Doolan, suvlasnica i direktorica EuroNavigatora.

Duga karijera u biznisu, HUP-u i HGK

Iza Marije Šutine je duga karijera u biznisu. Upravlja je vlastitom tvrtkom za tekstil 10 godina, nakon čega je sljedeće desetljeće bila na mjestu direktorice Udruge energetike, Udruge elektroindustrije i Udruge metalne industrije u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).

Nakon HUP-a, otišla je u HGK, gdje je kao samostalna savjetnica surađivala s više od 650 tvrtki i pokrenula inicijative u područjima poput Smart Cityja, mikroelektronike i poluvodiča, željeznica i znanosti.

Marija Šutina će se u EuroNavigatoru baviti strateškim razvojem poslovanja te savjetovati klijente iz različitih industrija, uključujući energetiku, zaključuje se u priopćenju.