Gospodarstvo

PROGRAM ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA: Hrvatska IT kompanija Infinum pridružila se programu EBRD-a Blue Ribbon

Autor Adriano Milovan

Infinum je četvrta hrvatska kompanija koja se pridružila Blue Ribbon programu, a savjetodavna podrška koju će dobiti u sklopu tog programa pomoći će joj, među ostalim, u širenju na nova tržišta

Hrvatska IT kompanija Infinum
Izvor: Zeljko Lukunic/PIXSELL/PIXSELL

Infinum, jedna od vodećih hrvatskih kompanija iz IT sektora, pridružila se programu Blue Ribbon Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kojim se potiče razvitak malih i srednjih poduzeća.

Kako su u utorak priopćili iz EBRD-a, Infinum je četvrta hrvatska tvrtka koja se priključila programu Blue Ribbon. Taj program trenutno uključuje 82 mala i srednja poduzeća iz 28 zemalja.

Program će kompaniji pomoći u provedbi strateških ciljeva

Poziv za pridruživanjem programu Blue Ribbon uputila je, ističu u EBRD-u, generalna direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo partneri s Infinumom, prepoznatim kao jednim od hrvatskih lidera u poticanju lokalnih talenata i izvozu visokokvalitetnih usluga. EBRD-ov Blue Ribbon program pomoći će društvu u postavljanju još viših standarda u područjima kao što su upravljanje te ekološke i društvene prakse koje EBRD posebno cijeni", poručila je Ruhe.

Predsjednik Uprave Infinuma Nikola Kapraljević istakao je da se Infinum namjerava širiti na globalnom tržištu digitalnih usluga. Kompaniji će u tome pomoći sudjelovanje u programu Blue Ribbon.

"Program će nam pomoći u provođenju strateških ciljeva, poboljšanju internih procesa i fokusiranju na okolišne i društvene prakse", naglasio je Kapraljević.

Brojni donatori programa

Inače, Infinum pruža usluge poslovnog i tehnološkog savjetovanja, digitalnog dizajna i softverskog inženjeringa. Tvrtka je osnovana 2005. godine, a danas zapošljava 350 radnika. 

Sjedište joj je u Zagrebu, a urede ima u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Nizozemskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. U planu kompanije je i širenje na druga tržišta.

Tvrtka namjerava staviti veći fokus na ESG komponente poslovanja, uključujući ekološku i socijalnu politiku, kao i na jačanje korporativnog upravljanja u cijeloj grupi. U tome bi joj trebalo pomoći i sudjelovanje u programu Blue Ribbon.

Članstvo u tom programu obično traje pet godina i uključuje pružanje niza savjetodavnih usluga odabranih na temelju potreba poslovanja tvrtke, kao i mogućnostima financiranja.

Savjetodavne usluge u okviru programa Blue Ribbon financira EBRD Small Business Impact Fund, čiji su donatori Italija, Luksemburg, Norveška, Švedska, Švicarska. Japan, Južna Koreja, Tajvan i SAD, zaključuje se u priopćenju EBRD-a.