Zdravlje

U FOKUSU BORBRA PROTIV RAKA: Povjerenica Europske komisije za zdravlje Kyriakides dolazi u Zagreb, sastaje se s Berošem

Autor A. M.

Među najavljenim temama razgovora je i Europska zdravstvena unija, ističu u Europskoj komisiji

Stella Kyriakides, povjerenica Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane
Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Povjerenica Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides u petak dolazi u Zagreb, gdje će se sastati s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i razgovarati o napretku europskog plana za borbu protiv raka.

Kako su u četvrtak priopćili iz Europske komisije, s Kyriakides u Zagreb dolazi i znanstveni savjetnik za borbu protiv raka dr. Alberto Costa.

Posjetit će i KB Merkur

Osim o borbi protiv raka, Kyriakides će razgovarati i o ostalim pitanjima povezanima s Europskom zdravstvenom unijom te o budućim inicijativama vezanim uz njeno funkcioniranje.

U planu je i njen posjet kliničkoj bolnici Merkur.

Kampanja za podizanje svijesti o osobama s rakom dojke 

U subotu će Kyriakides održati govor na 16. paneuropskoj konferenciji Europa Donna, koja će se u subotu i nedjelju održati u Zagrebu. Tema njenog izlaganja bit će "Ažuriranje europskog plana za borbu protiv raka - put prema boljoj skrbi za borbu protiv raka dojke: uspjesi i predstojeći izazovi".

Sudjelovat će i u predstavljanju kampanje Cancer Currency, inicijative Europa Donna za podizanje svijesti o osobama koje žive s metastatskim rakom dojke, zaključuje se u priopćenju.