Poljoprivreda

PROIZVODNJA KOBASICA PO NOVIM EU PRAVILIMA: Tvrtka Histris počela proizvoditi kobasice bez nitrita

Autor A. M.

Asortiman te tvrtke iz Svetog Petra u Šumi u Istri koji je 'nitrite free' obogaćivat će se u budućnosti, tvrdi vlasnik tvrtke Histris Ivica Milotić

Proizvodnja istarske kobasice u Svetom Petru u Šumi
Izvor: Sasa Miljevic/PIXSELL/PIXSELL

Nakon što je Europska komisija u listopadu usvojila nove smanjene granične vrijednosti za nitrite i nitrate kao prehrambene aditive, i hrvatski proizvođači već su počeli proizvoditi po novim pravilima.

Među njima je i tvrtka Histris iz Svetog Petra u Šumi u Istri, čiji vlasnik Ivica Milotić ističe da će "postupnom implementacijom novih trendova i procesa u proizvodnji potrošačima moći ponuditi još veći izbor zdravijih proizvoda“, stoji u priopćenju Histrisa od petka.

Pogon u Svetom Petru u Šumi

"Procedura stvaranja i naposlijetku uvođenja asortimana bez nitrita iziskuje određeno vrijeme i brojna testiranja. Zahvaljujući odličnim rezultatima i predanom radu cijelog tima, sada smo uspješno proširili našu ponudu, čija je okosnica uvijek najkvalitetnije domaće meso upotpunjeno prirodnim dodacima i začinima. Priprema mesa i proizvodnja naših mesnih proizvoda odvija se u Svetom Petru u Šumi, u proizvodnom pogonu opremljenom vrhunskom tehnologijom, čime se osigurava potpuna kontrola procesa", poručio je Milotić.

Time je Histris lansirao svoj nitrite free asortiman, čime je postao jedan od prvih domaćih proizvođača proizvoda bez nitrita.

Asortiman kobasica bez nitrita

U petak su predstavili i liniju svojih kobasica bez nitrita.

"Asortiman obuhvaća tradicionalnu istarsku kobasicu, kobasicu od boškarina te kobasice s tartufima i ružmarinom“, zaključio je Milotić.