Poljoprivreda

NAGRADE ZA NAJBOLJE RURALNE FOTOGRAFIJE U 2023.: Nagrađene snimke uljane repice, krda jelena, mačke i proizvodnje meda

Autor Adriano Milovan

Nagrade za najbolje fotografije u poljoprivredi dodijeljene su na konferenciji AgroRokcs 2023 na osječkoj Tvrđi, a na natječaju su sudjelovali autori iz Hrvatske, BiH i Srbije

Drago Stojnić, najbolja fotografija u kategoriji selo
Izvor: Agroklub, Drago Stojnić

Na konferenciji AgroRocks 2023 u Centru za posjetitelje Tvrđa u Osijeku izabrane su najbolje ruralne fotografije u ovoj godini i predstavljena je izložba najboljih radova.

Kako su u nedjelju priopćili iz Agrokluba, nominirano je preko 1200 fotografija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a nagrada je iznosila po 500 eura za svaki nagrađeni rad te su autori dobili i plaketu.

Najbolja ocjena za fotografiju krda jelena u Baranji

Tako je u kategoriji Priroda pobjedu odnijela fotografija uljane repice autora Željka Cara iz Đurđevca, koja je dobila prosječnu ocjenu 6,99.

Kolaž nagrađenih ruralnih fotografija za 2023. godinu
Izvor: Agroklub

U kategoriji Životinje nagrađena je fotografija koja oslikava siluete krda jelena u maglovitoj noći baranjskih šuma. Autorica fotografije je Ankica Ursić Molnar iz Baranje koja se na svom OPG-u bavi stočarstvom. Ocjena koju je fotografija dobila je 7,71, što je ujedno i najveća ocjena cijelog izbora.

Dvije nagrade za fotografije autora iz BiH

U kategoriji Selo nagrađena je fotografija seoske idile koja prikazuje mačku koja se odmara ispred tradicijskih drvenih kuća u brdskom krajoliku, dok iza nje prolazi pas. Fotografiji je publika dala ocjenu 7,08, a potpisuje je Drago Stojnić iz Prijedora u BiH.

U kategoriji Proizvodnja nagrađena je fotografija proizvodnje meda u Lijevče polju u BiH, i to ocjenom 7,54. Autorica fotografije je Milena Erceg iz (Bosanske) Gradiške, koja se bavi proizvodnjom mlijeka, a fotografira iz hobija, ističe se u priopćenju Agrokluba.