Poljoprivreda

ZAŠTIĆEN JOŠ JEDAN HRVATSKI PROIZVOD: Europska komisija dala slavonskoj kobasici oznaku zemljopisnog podrijetla

Autor A. M.

U Bruxellesu ističu kako je slavonska kobasica stekla ugled korištenjem tradicionalnog recepta koji se i danas koristi

Slavonska kobasica
Izvor: Davor Javorovic/PIXSELL/PIXSELL

Europska komisija je u petak slavonskoj kobasici dodijelila zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, priopćili su iz Komisije.

"Slavonska kobasica je trajna kobasica koja se sastoji od mljevenog svinjskog mesa i masti, začinjena kuhinjskom solju i začinima: paprikom, mljevenim paprom i češnjakom. Proizvodi se u Slavoniji na sjeveroistoku Hrvatske", objašnjava se u priopćenju Europske komisije.

Dodaje se kako je slavonska kobasica ugled stekla korištenjem tradicionalnog recepta, koji se koristi do danas i ima ključnu ulogu u razvoju njezinih specifičnih svojstava.

Slavonska kobasica dodaje se popisu od 1618 zaštićenih proizvoda u EU.