U Bruxellesu ističu kako je slavonska kobasica stekla ugled korištenjem tradicionalnog recepta koji se i danas koristi
![slavonska kobasica slavonska kobasica](https://static.euractiv.hr/Picture/942/jpeg/slavonska-kobasica.jpeg?ts=2023-03-24T12:50:59)
Europska komisija je u petak slavonskoj kobasici dodijelila zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, priopćili su iz Komisije.
"Slavonska kobasica je trajna kobasica koja se sastoji od mljevenog svinjskog mesa i masti, začinjena kuhinjskom solju i začinima: paprikom, mljevenim paprom i češnjakom. Proizvodi se u Slavoniji na sjeveroistoku Hrvatske", objašnjava se u priopćenju Europske komisije.
Dodaje se kako je slavonska kobasica ugled stekla korištenjem tradicionalnog recepta, koji se koristi do danas i ima ključnu ulogu u razvoju njezinih specifičnih svojstava.
Slavonska kobasica dodaje se popisu od 1618 zaštićenih proizvoda u EU.