Politika

RACIJA U MIGRANTSKOM CENTRU KOD SARAJEVA: Policajci tražili ilegalne migrante i krijumčare ljudima

Autor Hina

Migrantski centar u Blažuju kod Sarajeva u ponedjeljak je bio blokiran, a u raciji su sudjelovali pripadnici OSA-e i SIPA-e te granični policajci i pripadnici Službe za strance Ministarstva sigurnosti BiH

Migrantski centar Blažuj kod Sarajeva
Izvor: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Policija te pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) u ponedjeljak su proveli veliku raciju u centru za smještaj ilegalnih migranata u okolici Sarajeva, u operaciji usmjerenoj protiv mreže krijumčara ljudima, potvrdili su iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Uz pripadnike SIPA-e te OSA-e, u operaciju su uključeni i granični policajci te Služba za strance pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

U akciji oko 300 policajaca

Akciju oko 300 policajaca koordiniralo je Tužiteljstvo BiH.

U policijskom priopćenju stoji kako je migrantski centar u mjestu Blažuj bio blokiran, a provedene su pretrage objekata te pretražene sve osobe koje se tamo nalaze.

Cilj je bio pronaći osobe koje nezakonito borave u centru i pronaći nelegalno oružje i drogu te druge dokaze o počinjenim kaznenim djelima.

Dva manja migrantska centra u okolici Sarajeva

Kako se navodi, policijska je racija, uz to, usmjerena na organizatore skupine čiji su pripadnici počinili kazneno djelo krijumčarenja migranata.

U okolici Sarajeva dva su manja centra za privremeni smještaj migranata koji stižu u tu zemlju iz Srbije i Crne Gore dok su ostali na širem području Bihaća gdje je po pravilu najveća koncentracija onih koji pokušavaju ilegalno nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama Europske unije.