Politika

NOVI RAZLAZ NA POLITIČKOJ SCENI: Orešković kaže da ona i Centar nemaju zajedničku budućnost

Autor Hina

Saborska zastupnica i članica Predsjedništva stranke Centar Dalija Orešković kaže da s Centrom 'dugoročno nije na istoj valnoj duljini'

Dalija Orešković
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL/PIXSELL

Saborska zastupnica Dalija Orešković kazala je u četvrtak da ona i stranka Centar, čija je članica Predsjedništva i politička tajnica, nemaju zajedničku budućnost.

"Stranka Centar i ja nemamo zajedničku budućnost, dugoročno nismo na istoj valnoj duljini, a formalnu odluku prepuštam stranci Centru da nađe način da to razriješi kako joj najviše odgovara”, izjavila je Orešković za Hinu.

U Saboru će nastaviti surađivati s Puljak i Mrak Taritaš

Dugoročno ne vidim da ćemo graditi nekakvu zajedničku političku platformu ili priču, dodala je zastupnica ne želeći ulaziti u razloge razilaženja.

O djelovanju unutra Hrvatskog saboru u kojem zajedno s Marijanom Puljak (Centar ) i Ankom Mrak Taritaš (GLAS) čini Klub zastupnica GLAS-a i Centra, Orešković kaže kako nema razloga da ne nastave funkcionirati i dalje.

"To nema nikakve veze s tim hoću li ja i dalje biti na listama Centra na sljedećim parlamentarnim izborima”, rekla je Orešković i istaknula da svatko treba zastupati svoje politike i programe.

Centar nastao spajanjem stranke Pametno i Stranke s imenom i prezimenom

Stranka Centra nastala je krajem 2020. spajanjem stranke Pametno, koja se preimenovala u Centar, sa Strankom s imenom i prezimenom koju je osnovala Orešković.

Orešković je mandat u Hrvatskom saboru dobila sa Strankom s imenom i prezimenom čija je i dalje članica i na temelju koje prima iz državnog proračuna naknadu za politički rad, stoji na stranicama Hrvatskog sabora.

Naknada iznosi nešto manje od 59.000 eura godišnje a proračunski novac dodjeljuje se prema financijskom stanju u trenutku konstituiranja Sabora.