Politika

NOVO MASOVNO UBOJSTVO U SRBIJI: Nakon policijske potjere uhićen 21-godišnji ubojica najmanje osam ljudi

Autor G.I.

Napadač je navodno pucao iz automobila u pokretu automatskim oružjem, više od 20 mrtvih i ranjenih u više sela nedaleko Beograda,

policija, Srbija
Izvor: Armin Durgut/PIXSELL/PIXSELL

Srbijanska policija uhitila je u petak ujutro 21-godišnjeg Uroša B., koji je tijekom noći na petak u okolini Mladenovca nedaleko Beograda ubio osam osoba i ranio još 14 ljudi, navode srbijanski mediji.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije okrakterizralo je napad kao teroristički čin, navode agencije. Srbijansko agencije prenose da je Uroš B. uhićen u okolini Kragujevca.

Uhićeni mladić pucao je iz automatskog oružja na mještane nekoliko sela u općini Mladenovac, a policija je pokrenula akciju "Vihor". U potragu je bilo uključeno više od 600 pripadnika policije. Uroš B. uhićen je nakon cjelonoćne potjere u okolini Kragujevca.

Uroš B. je prvo sinoć u selu Dubona pucao iz automatske puške, a napad je nastavio u selima Malo Orašje i Šepšin te ubio osam, a ranio još 13 osoba. Naoružani napadač je, navodno, ispalio rafale iz automobila u pokretu.

Srbijanski mediji javljaju da je do napada došlo nakon obiteljske svađe u četvrtak navečer.

Ranjeni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra u Beogradu, Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" i Opću bolnicu u Smederevu, javljaju srbijanske agencije.

Radi se o drugom masovnom ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.

Mladenovac je i prije deset godina bio poprište masovnog ubojstva kada je, u selu Velika Ivanča, 9. travnja 2013. godine 60-godišnji Ljubiša Bogdanović iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda, Među žrtvama je bilo šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.