Zdravlje

ZAGREBAČKOJ POLIKLINICI NAGRADA ZA 'ZELENU STOMATOLOGIJU': Svjetska stomatološka federacija nagradila Ars Salutaris

Autor Euractiv.hr

Priznanje zagrebačkoj poliklinici uručeno je u ponedjeljak na Svjetskom stomatološkom kongresu u Sydneyju, priopćili su iz Ars Salutarisa

Nagrada Ars Salutarisu za 'zelenu stomatologiju'
Izvor: Ars Salutaris

Stomatološka poliklinika Ars Salutaris iz Zagreba dobila je priznanje Svjetske stomatološke federacije (FDI) za doprinos održivosti i zelenoj praksi u stomatologiji, objavili su iz Ars Salutarisa.

Priznanje joj je uručeno u ponedjeljak na Svjetskom stomatološkom kongresu u Sydneyju, u Australiji, a primio ga je dr. Hrvoje Pezo, koji, s dr. Robertom Ćelićem, vodi polikliniku. 

"Ova značajna nagrada dodijeljena je poliklinici za njihov izvanredan doprinos održivosti i zelenoj praksi u stomatologiji, te je priznata kao prva i najbolja održiva dentalna klinika u svijetu", ističu u Ars Salutarisu.

Dodaju kako priznanje predstavlja vrhunac dugogodišnjeg predanog rada tima Ars Salutarisa na očuvanju okoliša i korištenju obnovljivih izvora energije.

Naime, stomatološka praksa često proizvodi znatne količine otpada, uključujući opremu, instrumente, sterilne i nesterilne materijale te potrošni materijal, poput plastičnih čaša, maski i rukavica. No, u Ars Salutarisu ističu da su svjesni odgovornosti prema okolišu te su implementirali brojne mjere kako bi smanjili svoj utjecaj na okoliš.   

U Ars Salutarisu zaključuju kako ostaju predani održivosti i zelenoj praksi.