Zdravlje

CRNA BILANCA OLUJNOG NEVREMENA U KONTINENTALNOJ HRVATSKOJ: U Zagrebu poginula dvojica, u Slavoniji jedan

Autor Hina

U olujnom nevremenu ozlijeđeno je više ljudi, a materijalne štete su velike

Olujno nevrijeme u Hrvatskoj
Izvor: Neva Zganec/PIXSELL/PIXSELL

Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo Zagreb i kontinentalni dio Hrvatske odnijelo je, prema dosad objavljenim podacima, tri života.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je u srijedu da su tijekom nevremena u Zagrebu poginuli 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač osobnog automobila, dok je u padu građevinske dizalice teško ozlijeđen 36-godišnjak.

U nevremenu stradali pješak i vozač u Zagrebu

Tijekom nevremena i zbog pada stabala pješak je izgubio život u Ulici Svetog Mateja, a vozač osobnog automobila na Slavonskoj aveniji, priopćio je PUZ.

U Prilazu baruna Filipovića pao je građevinski kran, pri čemu je teško ozlijeđen 36-godišnji muškarac.

Više od sto dojava o padu stabala i oštećenjima

Policijski komunikacijski centar zaprimio je više od 100 dojava o padu stabala i oštećenjima uzrokovanim nevremenom na zaprešićkom i zagrebačkom području.

Olujno nevrijeme u Zagrebu
Izvor: Slavko Midzor/PIXSELL/PIXSELL

Prema informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, tjelesne ozlijede zadobilo je više građana, od kojih su neki i teško ozlijeđeni.

Stablo palo i na vozača u općini Cernik

Nevrijeme, koje je u srijedu kasno popodne pogodilo Brodsko-posavsku županiju, odnijelo je jedan život na području općine Cernik - 40-godišnjaka u automobilu na koji je palo stablo, potvrdila je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

U cijeloj Brodsko-posavskoj županiji građani ubrzano pokušavaju sanirati štete na krovištima obiteljskih kuća i gospodarskih objekata koji su stradali u naletima olujnog nevremena, a u tijeku je i sjednica županijskog stožera Civilne zaštite te se prikupljaju podaci o trenutnoj situaciji.