Zdravlje

ZAJEDNIČKA REALIZACIJA KLJUČNOG ZDRAVSTVENOG PROJEKTA: Medikol i Vamed dogovorili strateško partnerstvo za gradnju MCM-a

Autor Adriano Milovan

Onkološka bolnica u Zagrebu projekt je vrijedan 77 milijuna eura

Poliklinika Medikol
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL/PIXSELL

Predstavnici Medikola i austrijske tvrtke za izgradnju i upravljanje zdravstvenim projektima Vamed potpisali su u utorak Memorandum o razumijevanju i strateškom partnerstvu u realizaciji projekta Specijalne onkološke bolnice - Medicinskog centra Medikol (MCM), priopćili su iz Medikola.

Potpisivanju Memoranduma prethodila je trogodišnja poslovna suradnja na njegovoj pripremi, ističu u Medikolu.

Strateški investicijski projekt

"Za nas je Vamed sa svojim internacionalnim iskustvom, znanjem u razvoju, izgradnji i upravljanju zdravstvenim projektima, najbolji mogući partner za realizaciju ključnog razvojnog projekta Medikola. Specijalna onkološka bolnica - MCM, svojom veličinom, sadržajem, tehničkim dostignućima te vrhunskim kadrovima koje će zapošljavati, nije samo najznačajniji iskorak u razvoju Medikola, već će imati i značajan pozitivan utjecaj na bolji zdravstveni standard u liječenju karcinoma u Hrvatskoj na korist i dobrobit svih naših građana, kao i onih iz susjednih zemalja", ocijenio je predsjednik Uprave Medikola Ivan Rajković.

Vlada je nedavno Specijalnu onkološku bolnicu - MCM proglasila strateškim investicijskim projektom koji će pridonijeti boljem liječenju od karcinoma, povećanju kvalitete života i smanjenju stope mortaliteta.

Zagreb na karti zdravstvenih destinacija

Očekuje se da će nova bolnica ojačati hrvatsko zdravstvo, a Zagreb i Hrvatsku uvrstiti na kartu zdravstvenih destinacija s vrhunskom dijagnostikom i liječenjem onkoloških bolesti, ističu u Medikolu.

Projekt gradnje bolnice vrijedan je 77 milijuna eura. Medikol će ga financirati vlastitim sredstvima i zaduženjima.