Tehnologija

KIBERNETIČKA SIGURNOST: Najčešće posljedice kibernetičkog napada su financijske štete i krađa intelektualnog vlasništva

Autor A. M.

U Zagrebu je u ponedjeljak održan prvi Adriatic MSP Summit, konferencija na kojoj su sudjelovali IT stručnjaci iz Škotske, Brazila, Portugala, Njemačke i Češke te Hrvatske

Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti u Zagrebu
Izvor: Bolder

U Zagrebu je u ponedjeljak održan prvi Adriatic MSP Summit koji je okupio brojne domaće i međunarodne stručnjake kibernetičke sigurnosti.

Na skupu se raspravljalo o kibernetičkoj sigurnosti, kao i o strategijama njezina razvoja i unapređenja, izvijestili su iz tvrtke Nestec IT Solutions, koja je organizirala skup.

Predavanja na konferenciji održali su međunarodni IT stručnjaci iz Škotske, Brazila, Portugala, Njemačke i Češke te Hrvatske.

Sudionici konferencije naglasili su da je najveći problem s kibernetičkim prijetnjama to što se treba držati korak s razvojem tehnologije, kao i s evolucijom sigurnosnih prijetnji. Mnoge privatne i javne tvrtke već su u zaostatku u tome, a taj nedostatak, zbog negativnih globalnih ekonomskih trendova, postaje sve naglašeniji.

Najčešće posljedice uspješnog kibernetičkog napada na poslovni ili državni sektor su financijske štete, zastoj u radu, krađa intelektualnog vlasništva i gubitak reputacije, zaključeno je na konferenciji.