Politika

DIO SDP-a NEZADOVOLJAN NOVOM KOALICIJOM: Svatko ima pravo na mišljenje, ali odluke donose tijela SDP-a, kaže Grbin

Autor Hina

Pojedine podružnice SPD-a nezadovoljne su stvaranjem nove lijevo-liberalne koalicije pa tako splitski SDP ne želi s Centrom, a varaždinski s Reformistima

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL/PIXSELL

Nezadovoljstva nekih lokalnih organizacija SDP-a, poput splitske i varaždinske, nacionalnom koalicijom deset lijevo-liberalnih stranaka predsjednik SDP-a Peđa Grbin prokomentirao je u četvrtak riječima da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali odluke donose tijela stranke.

U SDP-u su se pojavili otpori u nekim lokalnim organizacijama zbog sklapanja lijevo-liberalne koalicije 10 stranaka pa su tako u Splitu nezadovoljni zbog lokalnih animoziteta prema Centru do te mjere da najavljuju referendum o tome i izlaske iz stranke, a varaždinskim SDP-ovcima sporno je što su u istom savezom s Reformistima.

Kaže da je cilj smijeniti HDZ s vlasti

Grbin ne spori da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali poziva na poštivanje procedure i poručuje da je glavni cilj smijeniti HDZ s vlasti.

“Odluku donose tijela stranke. Za lokalne izbore to su gradska tijela, za nacionalne to su Predsjedništvo i Glavni odbor. Svaki član stranke ima priliku i mogućnost izraziti svoje mišljenje do trenutka dok se odluka donese, naravno, slobodna smo zemlja i može se govoriti i nakon toga. No, ako govorimo o procedurama, u ozbiljnoj stranci, kada središnja tijela donesu odluku, na svim je članovima da je provode”, istaknuo je.

'Svatko sam za sebe odlučuje hoće li ostati u stranci'

Upitan ne boji li se izlazaka iz stranke zbog nezadovoljstava, odgovorio je kako je "važna Hrvatska i da svatko u ovom trenutku razumije da nije bitan Peđa ili bilo tko drugi u SDP-u, nego je bitno osigurati da Hrvatska prodiše".

"Svaki dan proveden pod HDZ-ovom vlašću izgubljen je dan za Hrvatsku, svaki dan odgađanja je dan više da Ivan Turudić i slični mogu skrivati krađu i omogućuje da razne Obuljen, Žalac, Tolušić ili Kuščevići pune svoje džepove, a prazne džepove građana ove zemlje. To je ono čime se vodim, kao i velika većina SDP-ovki i SDP-ovaca”, kazao je Grbin.

Ne želim izgubiti nijednog člana ili članicu, ali odluku o učlanjivanju ili izlasku iz stranke svatko donosi za sebe i svatko odlučuje koji su mu prioriteti, poručio je Grbin.