Politika

IZRAELSKA VOJSKA UŠLA U PALESTINSKU ENKLAVU PA SE POVUKLA: Izraelci napali Hamasove mete u Pojasu Gaze

Autor Hina

Izraelski vojnici prešli su u četvrtak granicu s Pojasom Gaze, proveli kratkotrajnu operaciju i odmah se vratili u Izrael

Izraelska vojska na granici s Pojasom Gaze
Izvor: Jim Hollander / UPI / Profimedia

Izraelske kopnene snage izvele su u četvrtak operaciju u sjevernom dijelu Pojasa Gaze napadajući Hamasove mete, priopćila je vojska čija je akcija na Izraelskom vojnom radiju opisana kao najveći upad u tu enklavu od početka sadašnjeg sukoba.

Vojna video snimka prikazuje oklopna vojna vozila koja prelaze pješčanu graničnu zonu, buldožer koji ravna dio nasipa, tenkove koji ispaljuju granate te eksplozije u blizini ili usred oštećenih zgrada.

'Priprema za sljedeću fazu'

Ovaj najnoviji upad je izveden kao dio "pripreme za sljedeću fazu borbe", što bi mogla biti najava opsežne invazije kojom su izraelski čelnici zaprijetili kako bi uništili Hamas.

"Vojnici su napustili to područje i vratili se na izraelski teritorij", dodaje se u vojnom priopćenju.

Dosad najveći upad u Pojas Gaze

Izrael je započeo s precizno određenim upadima u Pojas Gaze u nedjelju, nakon što je rat, započet Hamasovim pokoljem 7. listopada, ušao u treći tjedan.

Ovo je do sada najveći upad izraelskih snaga u palestinsku enklavu. Hamas se za sada nije oglasio o najnovijoj izraelskoj vojnoj akciji.