Politika

IRANSKI ŠEF DIPLOMACIJE UPOZORAVA IZRAEL: 'Nastavak napada na Gazu izazvat će odgovor Osovine otpora'

Autor Hina

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian nije precizirao tko čini 'Osovinu otpora', ali pretpostavlja se da je čine Iran, Sirija, Hezbollah i druge militantne skupine

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian
Izvor: ISSEI KATO / AFP / Profimedia

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian rekao je u četvrtak da će nastavak zločina nad Palestincima izazvati odgovor "ostatka osovine" i da će Izrael biti odgovoran za posljedice.

Izrael napada Gazu u znak odmazde za ranije divljačke ispade Hamasa u Izraelu u kojima je ubijeno najmanje 1300 ljudi, što je najsmrtonosniji napad na civile u izraelskoj povijesti.

Više od 1500 Palestinaca je ubijeno u izraelskoj odmazdi koja je uslijedila.

'Raseljavanje Palestinaca i isključenje struje i vode smatraju se ratnim zločinima' 

Iranski ministar rekao je da se raseljavanje Palestinaca i isključenje vode i struje u Pojasu Gaze smatraju ratnim zločinima.

"Neki zapadni dužnosnici doveli su u pitanje postoji li namjera da se otvori nova fronta protiv cionističkog entiteta. Naravno, u svjetlu nastavka ovih okolnosti koje su ratni zločini", rekao je, govoreći preko prevoditelja, na televiziji nakon svoje dolazak u Beirut.

Proiranska 'Osovina otpora'

"Nastavak ratnih zločina protiv Palestine i Gaze dobit će odgovor od ostatka osovine. I prirodno, cionistički entitet i njegovi pristaše bit će odgovorni za posljedice toga", rekao je Amirabdollahian.

Nije precizirao, ali se Osovina otpora odnosi na savez između Irana, palestinskih militantnih skupina, Sirije, libanonske militantne skupine Hezbollah i drugih frakcija, prenosi Reuters.