Politika

PANTOVČAK ŽELI RAZGOVARATI S BANSKIM DVORIMA O IZBORU NOVOG ŠEFA VSOA-e: Milanović pozvao Plenkovića na hitan sastanak

Autor Hina

U javnom pozivu koji je poslao u četvrtak, Milanović podsjeća Plenkovića da 10. srpnja istječe mandat ravnatelju VSOA-e Ivici Kinderu, a da se njih dvojica još nisu usuglasili oko izbora novog šefa VSOA-e

Predsjednik Zoran Milanović
Izvor: Robert Anic/PIXSELL/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da žurno, već danas, održe sastanak kako bi usuglasili kandidata za novog ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA).

U javnom pozivu odaslanom u četvrtak iz Ureda predsjednika, Milanović je podsjetio da 10. srpnja istječe mandat ravnatelja u ostavci VSOA-e Ivici Kinderu.

"Budući da nas dvojica još uvijek nismo dogovorili i usuglasili kandidata za novog ravnatelja VSOA-e, pozivam Vas da se žurno sastanemo, razgovaramo i usuglasimo kandidata za ravnatelja VSOA-e, kao što je to propisano Ustavom i zakonom te u skladu s ustaljenom praksom kod svih dosadašnjih imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija", istaknuto je u pozivu.

Milanović je istaknuo da ujedno smatra kako se problemi kojima je ta agencija opterećena niz godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja VSOA-e.

"Tim više je potreban naš sastanak kako bismo - kao jedini Ustavom i zakonom za to ovlašteni - raspravili i usuglasili smjernice za sistemske promjene u funkcioniranju te agencije u budućnosti", poručio je Milanović i predložio da se, s obzirom na važnost i žurnost teme, sastanak održi već tijekom današnjeg dana.