Politika

BJELORUSKI PREDSJEDNIK ALEKSANDAR LUKAŠENKO POTVRDIO: Prigožin je u Bjelorusiji

Autor Hina

Lukašenko smatra da Bjelorusija treba učiti iz ratnog iskustva Wagnera, objavila je bjeloruska novinska agencija Belta

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko
Izvor: Handout / AFP / Profimedia

Šef ruske plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin nalazi se u Bjelorusiji, objavila je u utorak bjeloruska državna novinska agencija Belta, citirajući predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Prigožin se trebao premjestiti u Bjelorusiju, a njegovim je vojnicima omogućeno da mu se pridruže ili da budu integrirani u rusku vojsku, prema dogovoru koji je isposlovao Lukašenko u subotu i kojim je završena oružana pobuna Wagnerovih boraca.

Ne bi imali ništa protiv da Wagner bude unutar bjeloruske vojske 

Lukašenko je također rekao da ga je njegov ministar obrane Viktor Hrenin obavijestio da ne bi imao ništa protiv da jedinica poput Wagnera djeluje unutar bjeloruske vojske. Predsjednik je Hreninu naložio da o tome razgovara s Prigožinom.

Belta je izvijestila da je Lukašenko u utorak također rekao da njegova zemlja želi učiti iz ratnog iskustva ruske plaćeničke skupine Wagner.

'Držat ćemo ih na oku'

"Ako njihovi zapovjednici dođu i pomognu nam... kažu nam što je trenutno važno... to je neprocjenjivo. To je ono što trebamo preuzeti od Wagnera", rekao je Lukašenko, dodajući da se Bjelorusija ne treba bojati prisutnosti plaćenika.

"Držat ćemo ih pomno na oku", najavio je bjeloruski čelnik.